Novosti

ZBOG RESTRIKCIJA, REKORDNO NISKE POSJETE KOMPLEKSU RAVNE

Posjete kompleksu Ravne, tunelima, parku, Aero banji te Bosanskoj piramidi Sunca, bilježe rekordno nisku posjećenost polovinom marta 2021. Primjera radi, 15. i 16. marta 2021. tunele Ravne je tokom osmočasovnog radnog vremena posjetilo samo desetak ljudi.

Vodiči i osoblje Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ su na usluzi posjetiocima, ali restriktivne mjere i ostanak ljudi u svojim domovima u Visokom, Sarajevu, Tuzli, Bihaću i drugim gradovima uzrokuje nisku posjetu. Tome doprinosi i ružno martovsko hladno vrijeme, s kišom i snijegom.

Bez odgovarajućeg prihoda, Fondacija će smanjiti broj sati svojim uposlenicima, a bit će prisiljena i da pristupi otupuštanju dijela radnika.

Kao što je poznato, Fondacija je otkazala kulturne programe u parku ‘Ravne 2’ prva dva vikenda u martu. Dogovoreno je, nakon toga, da se otkažu svi predviđeni kulturni program do kraja mjeseca marta.

Ipak, podsjećamo javnost, najbolja odbrana protiv svih mikroba koji postoje i koji će postojati hiljadama godina, je jačanje imuniteta. A udisanje negativnih iona u tunelima Ravne, šetnja parkom Ravne 2 i pješačkom stazom ‘Piramida’ su odlično sredstvo za jačanje imuniteta i borbe protiv straha i anksioznosti.

Izvor:piramidasunca.ba