Novosti

ZBOG PRVIH EUROPSKIH PIRAMIDA GRADE LUKSUZNI RESORT U VISOKOM

Nije nepoznato da je Bosna i Hercegovina zanimljiva destinacija za turizam i investiranje pojedinaca i kompanija sa Bliskog istoka, a Bosnu i Hercegovinu kao pogodnu zonu za investiranje prepoznala je i grupacija kompanija iz Dubaija koja djeluje pod imenom “Park Group Dubai (PGD)”, koja pokreće impozantne projekte, koji će, prema očitim izgledima napraviti značajne pozitivne promjene u privredi Bosne i Hercegovine.

Posebno je interesatno da će jedan takav stambeni kompleks biti izgrađen u Visokom, koje je posljednjih petnaestak godina postalo jedna od glavnih turističkih destinacija u našoj zemlji, a sve to zahvaljujući otkriću prvih europskih piramida i projektu Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“.

Loulou resort, kako će se zvati kompleks u Visokom,  se sastoji od 52 vrhunske vile okružene prirodom s pogledom na slikovite krajolike, potoke i jezera. “Park Group Dubai” čine kompanije koje djeluju u oblastima izgradnje nekretnina, veleprodaje različitih vrsta proizvoda, kozmetičkih preparata, tekstila, kao i prehrambenih proizvoda.

Posebno je bio interesantna odgovor na pitanje zašto su za jedan ovakav kompleks izabrali Visoko, a odgovor koji je stigao iz PGD je da se Visoko nalazi na oko 30 kilometara udaljenosti od glavnog grada Sarajeva. Ovaj grad je jedini grad piramida u Europi što ga čini top turističkom destinacijom Bosne i Hercegovine.

Ovo će biti još jedan u nizu pokazatelja koliko je projekat istraživanja Bosanske doline piramida donio pozitivnih efekata za Visoko, ali i cijelu našu zemlju, koja je danas u svijetu poznata i kao zemlja sa jedinim piramidama u Europi.

Izvor:piramidasunca.ba