Novosti

VOLONTERSKE AKCIJE PORED RADA DONOSE I NOVA PRIJATELJSTVA

Od 2014.godine jedno od zaštitnih lica volonterskih akcija u Bosanskoj dolini piramida je Tarik Karamehić, kojeg volonteri ali i kolege od milja zovu Billy. Prošla godina bez volontera bila je teška i za Tarika, a kako kaže jedva je čekao da se volonteri počnu vraćati i da akcija ponovo krene.

–          Volim ovdje provoditi vrijeme, raditi, učestvovati u ovim volonterskim akcijama, pa je tako prošla godina za mene bila izuzetno teška i tužna, jer skoro da i nije bilo volontera. Ove godine, na svu sreću, volonteri su nam se vratili, vratila se i volonterska akcija, pa iako broj volontera nije kao ranijih godina, sretan sam jer smo ponovo zajedno. – priča nam Tarik.

On je dio projekat još od 2014.godine, obišao je sve lokacije, a najviše vremena provodi s volonterima, pa s pravom možemo reći i da je jedan od koordinatora za volontere.

Radio sam na svim lokacijama u Bosanskoj dolini piramida, od Piramide Sunca i Mjeseca, preko tunela Ravne i Ravne 3, sve do Zvonika i Tumulusa u Vratnici. Svakodnevno sam tu na terenu, sa volonterima iz cijelog svijeta, i osim obaveza i posla koji odradimo, posebno bih naglasio prijateljstva.

Izvor:piramidasunca.ba