Novosti

VISOČKI OMLADINSKI FESTIVAL – VOF, ISPUNIO SVA OČEKIVANJA ORGANIZATORA I POSJETILACA

Od petka do nedjelje (24 – 26.septembra) u Visokom je trajao VOF – Visočki omladinski festival. Prateći definiciju organizatora festivala, VOF je platfomra koja je omogućila promovisanje omladinske kulture, aktivizma, rada i uspjeha mladih ljudi u Visokom, a koja je pružila bogat kulturno – zabavni sadržaj kroz trodnevni program. Utisci organizatora govore o nezaboravnom događaju koji je zainteresovao veliki broj sugrađana.

Azra Sorgučjedna od organizatorica festivala kazala je kako je festival bio nevjerovatan, ispunio je sva očekivanja, a organizatori su posebno zadovoljni budući da se ovaj događaj odvijao u septembru kada smo se lagano odmakli od toplih ljetnih dana.

„Bio je veliki odziv naših sugrađana, kako na aktivnosti koje su se dešavale iza Gradskog kina, tako i na koncerte, promociju dokumentarnog filma „Aga“, ali i na omladinski sajam u Parku Ravne 2,“ dodala je Sorguč.

Festival je organizovan u saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca u BiH, Lokalnim timom Visoko i Fondacijom AP BPS, uz podršku generalnog, zlatnih i srebrenih sponzora.

Zaista se svi iznenadimo koliko kreativnosti posjeduje naša omladina, a posebno se radujemo kada ovakvi projekti pomognu takvoj kreativnosti da ispliva na površinu. Mnogo sreće želimo ovoj grupi mladih, uspješnih ljudi, ali i svima koji planiraju promociju svega što je pozitivno i što će doprinijeti kulturnom razvoju ovog grada.

Izvor:RTV Visoko