Novosti

Visočki omladinski festival je zvanično otvoren

U petak, 24.09.2021.godine imali smo priliku prisustvovati prvoj energičnoj noći VO festivala sa početkom u 19:00h. Atmosferu smo pokrenuli u Parku „Ravne 2“ prikazivanjem filma „Aga“, mladog visočkog režisera Suada Hadžimehanovića, nakog čega smo noć nastavili uz pjevanje i plesanje sa poznatim visočkim bendom Tregeri.

Festival je naišao na ogromnu podršku od strane građana, te je zadovoljstvo u pravom vremenu gledati ispunjavanje ciljeva nastavnka samog  festivala.

Prvu noć zatvorio je DJ Echo sa svojim izvanrednim vještinama, što je, nadamo se, pokrenulo želju u svima nama za još.

Drugi dan festivala  započinjemo nešto ranije otvaranjem dvodnevnog Omladinskog sajma u Parku „Ravne 2“  gdje ćete imati priliku vidjeti različite poduzetničke štandove ispunjene radovima i rukotvorinama. Izložba radova visočkih umjetnika nastavlja se u Sportskom Bilijar Klubu „Mezz“ u 16:00h. U večernjim satima, tačnije od 21:00h na bini iza Gradskog kina nastupa još jedan visočki rock“ n“roll bend Naftalin, a nastavak programa slijedi u prostorijama Zvijezde, gdje će se prisutnima predstaviti Ajbro Oman.

Ovim putem želimo da se zahvalimo svima koji su dali svoj doprinos u realizaciji projekta, te se nadamo da će isti potaknuti više kulturnih manifestacija i aktivnosti namjenjenih mladima Grada Visoko.

Visočki omladinski festival (VOF!) je projekat pokrenut od strane mladih Grada Visoko u cilju pružanja platforme za promociju omladinske kulture, aktivizma, rada i uspjeha mladih ljudi.  Želimo da ovim projektom pokrenemo tradicionalni omladinski festival, koji će biti prepoznat kako u Gradu, tako i u cijeloj BiH, što će imati veliki utjecaj na promociju Grada Visoko.

Izvor:Visoko.co.ba