Novosti

VELIČANSTVEN NASTUP KUD-a VISOKO U PARKU RAVNE 2

Prelijep i sunčan februarski dan izmamili su veliki broj posjetitelja u Bosansku dolinu piramida, a u Parku Ravne 2 prisutni su mogli uživati u sjajnom i sadržajnom nastupu visočkog Kulturno umjetničkog društva (KUD) i gostiju.

Inače, saradnja Fondacije: Arheološki park Bosanska piramida sunca (AP BPS) i visočkog KUD-a, traje već dugi niz godina, a nedjeljni nastup bio je nova prilika za predstavljanje kulturnog naslijeđa i folklora naše jedine domovine Bosne i Hercegovine.

Po mnogima najljepši Park u ovom dijelu Evrope sijao je pozitivnom energijom i najljepšim emocijama, koje nikog nisu ostavile ravnodušnim i koje su na pravi način kompletirale iznimno bogat i dinamičan vikend u kraljevskom gradu, koji je, po ko zna koji put, zahvaljujući dr. Semiru Osmanagiću i njegovim saradnicima, bio ispunjen brojnim sadržajima u kojima su mogle uživati sve generacije gostiju, kako iz našeg grada, tako i iz cijelog svijeta, jer Visoko je odavno zauzelo istaknuto mjesto na mapi globalnih turističkih atrakcija.

Visočki KUD ove godine slavi 69. rođendan i ovakvi nastupi su idealna prilika za promociju i očuvanje kulturne baštine svih naroda koji žive u BiH, a jedan od prioritetnih ciljeva koje KUD Visoko već godinama adekvatno i besprijekorno ispunjava je afirmacija i približavanje naše prebogate kulturne historije mladim naraštajima, pogotovo se to odnosi na Visoko koje je kolijevka bosanskohercegovačke civilizacije.

Osmijesi na licima učesnika i prisutnih gledatelja najbolji su dokaz o veličanstvenom nastupu i sinergiji Fondacije i KUD-a, koja će, sigurni smo, na obostrano zadovoljstvo, trajati još mnogo godina.

Nastup je bio i uvertira za sve ono što će se dešavati u Bosanskoj dolini piramida tokom cijele godine, koja će ponovo biti magnet za turiste iz cijelog svijeta i koja bi, uprkos krizi uzrokovanoj pandemijom korona virusa, trebala biti jedna od ključnih za ekspanziju turizma u našem kraljevskom gradu.

Izvor:visoko-rtv.ba