Novosti

USKORO VELIKA AKCIJA SADNJE CVIJEĆA

Uređenje arheoloških lokacija u Bosanskoj dolini piramida je svakodnevno, a sve s ciljem da lokacije tokom sezone budu spremne za dolaske gostiju, ali i njihov ugodan boravak. Posebna pažnja se usmjerava na uređenje Arheološko-turističkog parka „Ravne 2“ koji je kroz nekoliko godina od otvorenja, postao i jedna od najposjećenijih destinacija, kako za domaće, tako i strane goste. Ovih dana traju pripreme za sadnju cvijeća, ali i završetak radova na instalacijama u parku, nakon kojih će park dobiti još ljepši izgled i postati još atraktivniji.

– U toku su redovni radovi na održavanju parka, puteva koje imamo, a uskoro planiramo i veliku akciju sadnje, rasadničkog materijala, cvijeća, trajnica i sezonskog cvijeća, koje će naći svoj dom u našem parku. – priča nam Azra Ohran Zubić, programska direktorica parka „Ravne 2“.

– Nadamo se da ćemo sa ljepšim vremenom i boljom situacijom ponovo moći da se vratimo svojim redovnim programskim sadržajima, po kojima smo prepoznatljivi i zbog kojih smo i postali kulturna oaza Balkana – kazala nam je Azra Ohran Zubić.

Izvor:piramidasunca.ba