Novosti

TROFEJNA BH. SPORTISTKINJA LARISA CERIĆ POSJETILA BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA

Simpozijum Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine koji se održavao protekla dva dana u Sarajevu, svoju završnicu je imao u Bosanskoj dolini piramida, a među brojnim mladim trenerima, kao i sportašima, našla se i naša proslavljena džudistkinja Larisa Cerić. Larisa je i višestruka sportistkinja godine naše zemlje, te predstavnica BiH na olimpijadama, a s nama je podijelila utiske s posjete Bosanskoj dolini piramida.

– Iskreno sramota me reći da nikada ranije nisam bile ovdje na ovim lokacijama, jednostavno nisam imala vremena, a vodila sam se i onom rečenicom „Šta ću tamo?“. Sad mi je jako drago da sam došla, uspjela obići sve ove interesantne lokacije koje smo obišli sa dr. Osmanagićem, i mislim da bi svi naši ljudi trebali da dođu ovamo i obiđu sve ove interesantne lokacije, jer je sve zaista nevjerovatno. Mišljenja sam da svi trebamo doći, pa se na licu mjesta uvjeriti u ono što se ovdje radi i dešava.  – kazala nam je Larisa.

Ona je u ime Olimpijskog komiteta BiH dr. Osmanagiću uručila i majicu Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, u znak uspomene na dolazak u Visoko i obilazak Bosanske doline piramida.

Izvor:piramidasunca.ba