Novosti

SVI REGIONALNI MEDIJI NA SVOJIM NASLOVNICAMA DONIJELI POZITIVNU PRIČU IZ BOSANSKE DOLINE PIRAMIDA

Sportska vijest broj jedan u regionu, ali i mnogo šire, bilo je otvorenje Regionalnog teniskog centra u Bosanskoj dolini piramida. Kao i sve službe, Press služba Fondacije je imala pune ruke posla, a bio je ovo nezapamćen medijski događaj za Visoko, o čemu govore i brojke. Ukupno 154 novinara bila su akreditovana za praćenje ovog sportskog spektakla, a u Visokom su svoje ekipe imali mediji iz ukupno 72 različite redakcije. Iz Visokog su u srijedu izvještavali novinari iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Engleske, SAD-a, Turske, Kine, Češke.

Regionalni mediji su na svojim naslovnicama donijeli priču iz Bosanske doline piramida, a među njima su bili i  TV Arena, Euronews Srbija, RTL Hrvatska, kao i danas.rs, Informer, Republika.rs, Telegraf, Sputnik News, Vesti.rs, Kurir, dan.co.me, vijesti.me, indeks.hr i svi najznačajniji regionalni mediji.

– Ponosni smo da smo na jednom mjestu okupili i sve najbitnije regionalne medije, a da u pitanju nije bio neki skandal ili politički događaj. U pitanju je bio sportski spektakl, ali i događaj koji je više od sporta, jer su se na jednom mjestu okupili novinari iz svih zemalja regiona, ali i brojnih drugih europskih i svjetskih zemalja, a svi su iz Visokog prenijeli pozitivne poruke i predivne priče. – kazao je osnivač Fondacije i čovjek koji je najodgovorniji za još jednu predivnu priču koja je iz srca Bosne otišla u cijeli svijet.

Izvor:piramidasunca.ba