Novosti

Supernatural festival u Bosanskoj dolini piramida. 05.-07. augusta 2022.

Festival Supernatural, koji se od 2007. održava u Beogradu, i proslavlja dan Majke Zemlje, ove godine biće organizovan u Arheološko-turističkom parku ‘Ravne 2’ u Visokom 5.-7. avgusta 2022.

Pokrovitelj ovogodišnjeg festivala, Fondacija Arheološki Park, Bosanska Piramida Sunca i Supernatural, udružili su se, da zajedno promovišu vrednosti koje ih spajaju, a pre svega ljubav prema prirodi. Partnher festivala je Smilje i Bosilje.

Trodnevni festival, uz bogat muzički program, okupiće regionalne organizacije koje se bave ekologijom, zaštitom životne sredine kao i izvidjače, pčelarska udruženja, planinare, proizvodjače organskih proizvoda, predavače. Festivalski program obuhvata radionice o biodiverzitetu, lekovitom bilju, zdravoj ishrani, pčelarske i radionice medonosnog bilja, ekološke filmove..

Na glavnoj bini festivala nastupiće bendovi iz; Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije.

Tokom festivala posetioci će imati priliku da učestvuju u sesijema yoge, meditacije u tunelima Ravne, Zelenoj kristalnoj piramidi i Orgonskoj komori, fototerapiji, i da posete arheološka i energetska nalazišta bosanskih piramida.

Posebni program bit će organizovani za najmlađe u sigurnom okruženju: Škola u prirodi, upoznavanje s izviđačkim pokretom, potraga za blagom u magičnoj šumi…

Supernatural festival u Visokom je prilika za okupljanje regiona oko teme koja je od velike važnosti za sve nas; zaštita životne sredine, unapređenje biodiverziteta, čist vazduh, čiste reke, zdrava zemlja. ‘Probudimo’ ekološku svest, zdrav i aktivan koncept života u nama i oko nas. Idealna prilika je da to bude upravo na Supernatural festivalu, u predivnom prirodnom ambijentu  Arheološko-turističkom parku ‘Ravne 2’ u Visokom 5.-7. avgusta 2022.

ULAZ U PARK ZA VREME FESTIVALA BITI ĆE BESPLATAN.

Određene radionice i predavanja bit će na zatvorenom prostoru kojem je moguće pristupiti samo sa  karatama.

www.piramidasunca.ba

www.supernatural.eco

Supernatural festival: Supernatural festival se od 2007. godine organizuje u Beogradu i proslavlja međunarodni Dan Planete Zemlje. Festival je platforma oko koje se okupljaju organizacije koje se bave zaštitom životne sredine, i zaljubljenici u prirodu,  gde se kroz zabavu i obrazovanje promoviše životni stil u harmonij sa prirodom. Organizacija Supernatural iza sebe ima brojne projekte iz oblasti ekologije, a najznačajniji dosadašnji poduhvat je revitalizacija ekosistema Ade Huje, rečnog ostrva na Dunavu, gde je deponija šuta transformisana u šumsko stanište, projekta koji je proglašen za najbolji evropski projekat.

Izvor:piramidasunca.ba