Novosti

SUMMER TANGO RETREAT FESTIVAL DRUGU GODINU ZAREDOM U PARKU „RAVNE 2“

Drugu godinu zaredom park „Ravne 2“ je domaćin Summer Tango Retreat festivala, koji ove godine traje ukupno devet dana. Radionice i časovi se održavaju u parku, na lokaciji Vremeplov, a predavači i instruktori dolaze iz Slovenije, Srbije, Makedonije, dok su tu i domaći predstavnici, Vedran i Valentina, koji su i svjetski prvaci u argentinskom tangu.

– U pitanju je festival argentinskog tanga, za ljude koji ga plešu, koji troše svoje odmore da bi proveli vrijeme negdje gdje će plesati ovaj ples, učiti od instruktora, uživati u radionicama, ali i u druženju s drugim zaljubljenicima u tango. Ove godine imamo učesnike iz BiH, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Crne Gore, Njemačke, Austrije, Italije, Švedske i Argentine. – kazala nam je Danijela Valenta iz Plesnog kluba „Aster“ koji je i organizator ovog interesantnog događaja.

Radionice i seminari su se održavali tokom dana u parku „Ravne 2“, dok su večernji nastupi bili organizirani u samom gradu, a učesnici su pored tanga imali priliku da obiđu sve znamenitosti i lokacije Bosanske doline piramida.

Izvor:piramidasunca.ba