Novosti

STOTINE UČENIKA IZ CIJELE BiH NA ŠKOLSKIM IZLETIMA U KOMPLEKSU RAVNE

Pored velikog broja posjetilaca iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i zemalja regiona, u petak su lokacije u Bosanskoj dolini piramida u Visokom privukle i veliki broj školaraca, tačnije u Kompleks Ravne su stigle brojne školske ekskurzije.

Na stotine mališana iz Sarajeva, Zenice, Bugojna, Dervente i drugih bh.gradova, zajedno sa svojim nastavnicima, uživali su u ljepotama parka „Ravne 2“, ali i obilasku misterioznih tunela Ravne. Graja i smijeh su odzvanjali parkom, Vremeplov je u jednom trenutku postao nogometno i odbojkaško igralište, a koncertna bina mjesto muzike i plesa.

Prema riječima nastavnika, mališani su uživali u prekrasnom danu, igrama i zabavi u parku, ali su uspjeli i mnogo toga naučiti, kako i historiji Visokog i Bosanske doline piramida, tako i o brojnim sadržajima kojima je ispunjen park, a koji mu daju i edukacijski karakter.

Nakon što su u 2019. godini desetine škola iz naše zemlje, kao mjesto izleta i zabave odabrale upravo Bosansku dolinu piramida, škole nam se ponovo vraćaju, a ovo je ujedno i poziv drugim obrazovanim ustanovama da nas posjete, uvjere se u sve ono što Fondacija nudi, te provedu prekrasne izlete na našim predivnim lokacijama i u pratnji našeg stručnog osoblja.

Izvor:piramidasunca.ba