Novosti

STOTINE POSJETILACA IZ BiH I BROJNIH DRUGIH ZEMALJA OVE SUBOTE U KOMPLEKSU RAVNE

Brojne organizovane grupe gostiju iz nekoliko zemalja posjetile su ove subote Kompleks Ravne. Iako je udarni dio sezone iza nas, organizovane grupe iz Bosne i Hercegovine, ali i Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Njemačke, Danske, Rumunije i drugih zemalja i dalje s interesom dolaze na lokacije Fondacije.

– Kako smo se i nadali septembar je počeo dobro, a nakon završetka onog udarnog dijela sezone u ovom periodu imamo brojne organizovane grupe, dok nas u narednom periodu očekuje dolazak i brojnih škola na školske izlete. Interesantno je pomenuti kako u proteklom periodu imamo veliki interes i iz dijelova BiH odakle nismo do sada imali značajnih posjeta. Naravno, tu su i grupe koje ostaju po nekoliko dana, a kojima nudimo obilaske svih naših lokacija, Tumulusa u Vratnici, Piramide Mjeseca, Zmaja, kao i izlete u Zavidoviće, Sarajevo i Hercegovinu. – kazao nam je Ajdin Ahmetspahić, koordinator u Fondaciji.

U Bosansku dolinu piramida stižu i brojna udruženja iz naše zemlje, a ove subote preko 100 gostiju iz Doboj Istoka posjetilo je Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, kao i park „Ravne 2“.

– Stigli smo s dva autobusa, organizovano, sa preko 100 ljudi. Naši članovi su uživali u obilasku tunela Ravne, kao i prelijepog parka, a mnogima od njih ovo je bio i prvi posjet Bosanskoj dolini piramida, i svi se kući vraćamo sa zaista prelijepim utiscima. – kazali su na gosti iz Doboj Istoka. Najave dolazaka organizovanih grupa bilježimo i za naredne dane, a ukoliko vrijeme posluži i jesen će biti rekordna u Bosanskoj dolini piramida.

Izvor:piramidasunca.ba