Novosti

STOTINE GOSTIJU IZ NEKOLIKO ZEMALJA OZVANIČILE POČETAK SEZONE U BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

Ono što je bio običaj prethodnih godina, a čega nažalost nije bilo u protekle dvije godine, jeste početak predsezone u Bosanskoj dolini piramida, a uobičajeno označe ga naši dragi gosti iz Bugarske, koje dovodi prijatelj Fondacije Asen Asenov. Ove godine stvari se vraćaju u normalu, a nakon Asena i njegove grupe iz Bugarske, ove nedjelje Kompleks Ravne je bio prepun posjetilaca.

– Kao i svake godine u martu označavamo početak sezone, a ovih dana tu nam je veliki broj gostiju. Stigli su iz Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije, i danas smo imali stotine naših dragih posjetilaca, koji su oduševljeni Prahistorijskim kompleksom tunela Ravne, kroz koje su ih proveli naši vodiči. – kazao nam je Ajdin Ahmetspahić, koordinator Fondacije.

Sve posjetioce danas je dočekao i sam Dr Semir Osmanagić, koji im je održao uvodno predavanje o projektu, uz prezentaciju i hronologiju istraživanja, nakon čega su uslijedile i ture kroz tunele Ravne.

– Nadamo se da će se i vremenske prilike poboljšati u narednim danima, pa da će naši gosti imati potpuni ugođaj obilaska kompletnog Kompleksa Ravne, ali i najstarije i najveće piramide, Bosanske piramide Sunca. – poručili su iz Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

Izvor:piramidasunca.ba