Novosti

Semir Osmanagić o velikom uspjehu Novaka Đokovića: Radujemo se…

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković osvojio je Roland Garros nakon velikog preokreta u finalu u Parizu.

Roland Garros je tako za 2021. godinu dobio novog šampiona.

Velika je to sportska priča o kojoj do jučer govori cijeli svijet, a uspjeh Đokovića, koji ispisuje nove stranice historije bijelog sporta, obradovao je sve iskrene ljude s naših prostora, čak i one koji malo manje prate sportska natjecanja.

Đoković je baterije pred važne ovogodišnje mečeve, a nakon svojevrsne krize u karijeri, “punio” upravo u Bosni i Hercegovini, u Visokom i Sarajevu.

Svoje pripreme za ATP turnir u Rimu, ali i Roland Garros obavljao je, uz ostalo, na terenima teniskog kluba Gem u Centru “Safet Zajko”.

Najviše vremena Đoković je, ipak, u Visokom provodio u društvu Semira Osmanagića. Između ostalog, zajedno su organizirali podzemnu ekspediciju.

Osmanagić je i ranije tvrdio kako Đoković, ali ne samo on, upravo u podzemnim tunelima u Visokom sakuplja energiju.

Povodom novog velikog uspjeha prvog reketa svijeta razgovarali smo sa Semirom Osmanagićem.

“Novak Đoković je imao sjajne nastupe na turnirima u Rimu i Parizu protiv najboljih svjetskih tenisera. Potvrdio je da je najbolji svjetski igrač. Za to je potreban mukotrpan rad, posvećenost tenisu, talent i nepokolebljiva vjera u sebe. Tada ništa nije nemoguće”, rekao je Osmanagić.

Nadalje, Osmanagić je govorio i o Đokovićevim posjetama Visokom u vezama sa BiH.

“Novak ima podršku čitavog tima Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca iz Visokog i svih dobronamjernih ljudi sa Balkana.

Radujemo se njegovim budućim posjetama i novim avanturama na bosanskim piramidama”, zaključio je Omsanagić.

Osmanagić je ranije za naš portal govorio da “energije bosanskih piramida nisu misteriozne i čudnovate kao čarobni napitak Gala koji daje snagu Obeliksu i Asteriksu”.

Riječ je o mjerljivim suptilnim energijama. Visoka koncentracija negativnih iona čisti organizam od mikroba (virusi, bakterije, gljivice) i povećava nivo kisika u organizmu (produktivnost)”, ustvrdio je Osmanagić.

Dodatno je pojasnio kako “originalna Šumanova rezonanca od 7,83 Hz vraća organizam u balans”, što je, kako navodi, očito bilo korisno i za Đokovića.

“Odsustvo štetnih zračenja (kosmička, radioaktivna, geopatogena, signali za mobitel i internet) potiče proces regeneracije. Najbolje frekvencije elektromagnetima i ultrazvuka od 28 kHz vraćaju organizam u stanje duhovnog mira i spokoja. Njegove dobre igre su rezultat niza faktora, a energije bosanskih piramida mogu biti dodatni prirodni stimulans i prevaga”, kazao je Osmanagić.

Izvor:radiosarajevo.ba