Novosti

Rekordna sezona i u parku “Ravne 2”: Od vrhunskih sportista do brojnih interesantnih događaja

Jesenji i sve hladniji dani u Kompleksu Ravne donose nove radove, a radi se u jedinstvenom Arheološkom parku „Ravne 2“, gdje tokom cijele godine niču novi sadržaji koji privlače sve veći broj gostiju iz cijelog svijeta.

– U toku su jesenji radovi, tu prije svega mislim na čišćenje i uklanjanje starog rastinja i bilja, ali i preuređenje i remont cvijetnjaka i zelenih površina. Trudimo se da cijeli kompleks uvijek bude besprijekorno čist i uredan, a to je nešto po čemu smo i prepoznatljivi. – priča nam programska direktorica parka „Ravne 2“ Azra Ohran Zubić, te naglašava da u projekte novih sadržaja i uređenja ovog parka mogu da se uključe svi, donacijama cvijeća, biljaka ili drugih sadržaja.

Ono što je interesantno za ovaj park jeste i da su u njemu ove godine oboreni svi rekordi posjećenosti. Desetine hiljada gostiju iz naše, ali i brojnih drugih zemalja svijeta, uživali su tokom ove sezone u brojnim programima i sadržajima.

– I ove godine smo se potrudili da park ostane kulturna oaza naših prostora, pa smo imali brojne muzičke sadržaje i koncerte, predstave, promocije knjiga, radionice, a sve češći gosti su nam sportisti i sportski klubovi. – kazala nam je Azra.

Vrhunski sportisti poput Novaka Đokovića, Vedada Ibiševića, Jusufa Nurkića, kao i sportske ekipe i reprezentacije, uživali su u blagodatima i ljepotama parka „Ravne 2“. Pored pomenutih sportista, u ljepotama parka ove godine su uživale i reprezentativke BiH u odbojci, odbojkaška reprezentacija Srbije, legende fudbala Radmilo Mihajlović i Fuad Muzurović, džudistkinja Larisa Cerić, ali i brojni glumci poput Branka Đurića Đure, Dragana Marinkovića Mace, pa sve do Internet senzacija poput Zage i Filipa, a i za iduću godinu već se kuju planovi.

– Trudit ćemo se da širimo programe i sadržaje, a za narednu godinu ćemo pokušati napraviti i studiozniji plan, dok se nadamo da ćemo naredne godine, nakon dvije godine pauze, u parku „Ravne 2“ ponovo održati naš veliki „Summer Solstice Festival“ kulturni događaj kojem prisustvuje veliki broj posjetilaca. – otkriva Azra.

Pored brojnih sadržaja, ali i programa koji se održavaju tokom toplijih mjeseci, park je prepun pješačkih staza kroz crnogoričnu šumu, što i tokom zimskih mjeseci privlači brojne posjetioce da vrijeme provode u jednom od najljepših parkova ovog dijela Evrope. Ono što je izuzetno bitno napomenuti jeste da su ulaz u park, kao i parking, potpuno besplatni i da sve radove, kao i programske sadržaje Fondacija sama finansira.

Izvor:Visoko.co.ba