Novosti

PRVOMAJSKI I VASKRŠNJI PRAZNICI PRIVUKLI GOSTE IZ REGIJE U BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA

Prvomajski i vaskršnji praznici, te produženi vikend, u Bosansku dolinu piramida ove subote i nedjelje je privukao značajan broj posjetilaca, kako domaćih, kojih je bilo iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, tako i stranih gostiju, kojih je ponajviše bilo iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, ali i Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Najatraktivnija je svakako bila lokacija Prahistorijskog podzemnog komleksa tunela Ravne, koja je i ovog vikenda bila najposjećenija, a gosti su strpljivo, i poštujući sve predviđene mjere koje su na snazi, čekali na svoj red za ulazak i obilazak tunela. Svi oni koji su čekali na obilazak tunela, ili nekih drugih interesantnih lokacija u Kompleksu Ravne, vrijeme su mogli prekratiti na brojnim sadržajima, kojih je iz dana u dan sve više u Kompleksu Ravne, a tu se prije svega misli na sve bogatiju ugostiteljsku ponudu, ali i sve veći broj suvenirnica u Aleji Suvenirnica.

Upravo je i Aleja Suvenirnica ovog vikenda zabilježila prve značajnije ovogodišnje posjete, a kroz razgovor sa vlasnicima prodavnica i shopova, saznali smo da gostiju iz vikenda u vikend ima sve više, te kako se i oni nadaju još jednoj rekordnoj godini.

Napuštajući Kompleks Ravne, koji je i pred samo veče još uvijek bio ispunjen gostima, vidjeli smo i da parking mjesta za sada još uvijek ima u dovoljnom broju. O razmještaju i rasporedu vozila, brinu se vrijedni uposlenici Fondacije.

Izvor:piramidasunca.ba