Novosti

PROMOTIVNA GOSTOVANJA U NOVOM SADU

Nakon uspješnih intervjua koje je Dr. Osmanagić dao na nekoliko beogradskih nezavisnih medija, promotivna turneja nastavila se u Vojvodini.

Tako se u utorak 16.marta, osnivač Fondacije Arheološki park: “Bosanska piramida Sunca” odazvao na pozive mnogih prijatelja u Novom Sadu pa je dan proveo upravo ovdje, ispod Fruške Gore.

Nakon ručka s poznanicima i prijateljima projekta bosanskih piramida, prvo studijsko gostovanje bilo je u prostorijama lokalne TV stanice “Kanal 9”. Producenti su bili veoma uzbuđeni da ugoste Dr. Semira i čuju najnovije vijesti iz Doline piramida u Visokom. Snimljen je pedesetominutni razgovor koji će biti emiovan u sklopu redovnog programa u emisiji “Otvoreni ekran”. Akcenat je bio na hronologiji otkrića u Bosanskoj dolini piramida i ljekovitim aspektima podzemnih tunela Ravne, a dotakli su se i trenutne depresivne situacije u regionu.

Nakon toga, bez odmora, Dr. Osmanagić nastavio je put do studija poznatog publiciste i nezavisnog istraživača Vanje Eleza. Uz vrlo zanimljive prezentacije o trenutnom stanju u svijetu Semir se osvrnuo i na energetske parametre u Kompleksu Ravne kao i na naučna mjerenja i rezultate multidisciplinarnih istraživanja.

Cjelosedmična posjeta Srbiji nastavlja se sutra istraživačkim ekspedicijama kod Smedereva i novim gostovanjima na lokalnim televizijama.

Izvor:piramidasunca.ba