Novosti

POZNATI NA PIRAMIDAMA – STRONGMAN NEDŽMIN AMBEŠKOVIĆ

Najjači čovjek u BiH i drugi najjači čovjek na svijetu Nedžmin Ambešković posjetio je Bosansku dolinu piramida, a sa dr. Semirom Osmanagićem je podijelio i svoje impresije. Iako je najjači Bosanac i Hercegovac i drugi najjači čovjek na svijetu, Nedžmin je imao neke strahove kao i svi drugi ljudi, međutim nakon posjete tunelima, jednog se riješio.

– Zaista sam mislio da ću nakon svega nekoliko metara izaći, jer iako sam najsnažniji čovjek u BiH, jako se plašim visine i zatvorenih i skučenih prostora, a u nekim dijelovima tunela se trebalo saginjati, dok su neki jako uski. Sve vrijeme boravka sam imao takav spokoj i mir, pažljivo sam slušao vodiča, i osjećao se mirno, a tih 45 minuta koliko je trajao obilazak prošlo mi je kao nekoliko minuta. – ispričao nam je Nedžmin.

Na kraju je dodao da se nakon jednog posjeta tunelima Ravne riješio i problema klaustrofobije.

– Prošao me taj strah od zatvorenog prostora koji je bio jedan od mojih najvećih strahova. Ispričao sam impresije iz tunela, ali me oduševio i park „Ravne 2“ za koji sam saznao da je prije svega nekoliko godina bio močvara, a danas je predivno zdanje. Nadam se da će ovo mjesto iz godine u godinu rasti, a ljudima preporuka da provedu vrijeme s porodicom i prijateljima na ovom divnom mjestu. – poručio je Nedžmin.

Izvor:piramidasunca.ba