Novosti

PARK „RAVNE 2“ USKORO BOGATIJI ZA JOŠ DVA NOVA SPORTSKA TERENA

Prošlo je tek nešto više od mjesec dana otkako je otvoren Regionalni teniski centar u parku „Ravne 2“, a vrijedna ekipa Fondacije na čelu sa dr. Semirom Osmanagićem neumorno nastavlja sa izgradnjom novih sadržaja. Vrlo brzo park će postati bogatiji za još dva sportska terena.

– Nakon izgradnje vrhunskog teniskog kompleksa odlučili smo se parku dodati još nekoliko sportskih sadržaja, a u pitanju je izgradnja dva terena – za odbojku na pijesku i basket 3 na 3 po standardima FIBA-a. Ponovo je pred nama bio izazov izgradnje na močvarnom zemljištu, ali uz mnogo truda uspjeli smo završiti taj najteži dio dovlačenja tampona, podizanja nivoa i niveliranja i sada ulazimo u fazu pripreme za izgradnju podloga. – otkrio nam je dr. Osmanagić.

A i mnogo je razloga za širenje sportskih sadržaja parka „Ravne 2“.

– Prije svega želimo ponuditi nešto našim mladim ljudima i djeci, ali i našim sportistima, a s druge strane u narednoj godini planiramo i nekoliko velikih sportskih dešavanja. Polovinom septembra očekujemo odluku Olimpijskog komiteta BiH kojom će Fondacija dobiti priliku da organizuje Sportske igre mladih u maju 2023.godine, gdje ćemo na sedam terena imati takmičenja u rukometu, tenisu, odbojci, košarci, nogometu, streljaštvu i streličarstvu. Na tom takmičenju pored velikog broja mladih sportista očekujemo i velika sportska imena. U mjesecu julu planiran je događaj „Sportske zvijezde za djecu bez roditelja“, nastavak manifestacija koja se zvala „NBA zvijezde za djecu bez roditelja“. Ovaj put imamo više sportova, a pozvat ćemo i naša najveća sportska imena, koji će zajedno sa djecom bez roditelja iz cijele BiH imati nezaboravan dan. Pozvat ćemo djecu iz svih domova iz cijele BiH, očekujemo možda i 1.000 djece i taj dan ćemo svi zajedno pokušati barem na jedan dan da im podarimo roditeljsku ljubav koje nemaju. – kazao nam je dr. Osmanagić, te na kraju naglasio kako park „Ravne 2“ od sada ima i novi naziv: Arheološko – turističko – sportski park „Ravne 2“.

Izvor:piramidasunca.ba