Novosti

NBA TROJKA U KOMPLEKSU RAVNE

Jusuf Nurkić, Džanan Musa i Mirza Teletović – tri su najbolja košarkaša koje je Bosne i Hercegovina iznjedrila u posljednje tri decenije i koji su se okušali u najjačoj ligi svijeta, američkom NBA.

Njih trojica dolaze u Visoko, u kompleks Ravne, da bi igrali street basket, 3×3, po FIBA pravilima, na novom terenu Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca.

Njima će se pridružiti i Danko Delibašić, sin Mirze Delibašića, jugoslovenske košarkaške legende, najboljeg prijeratnog košarkaša iz BiH, te trenutno najbolja bh. košarkašica i sportistkinja godine Marica Gajić.

Veče za pamćenje privući će i druge poznate košarkaše, ali i fudbalere, novinare, estradne zvijezde. PR menadžer eventa je Jasmin Ligata. Od fudbalera su se najavili Muhamed Konjić, Elvir Bojić, Sergej Barbarez i drugi.

Novinari će se takmičiti u pogađanju trica, a najbolji će dobiti šansu da zaigraju u timu košarkaških zvijezda. Prije početka turnira bit će održano i takmičenje u zakucavanju.

Poznati će poslati poruku djeci bez roditelja i cjelokupnoj javnosti, a u prisustvo 45 mališana školskog uzrasta iz sarajevskog Doma na Bjelavama, da se društvo mora suprotstaviti nasilju u porodici, te pomoći najugroženijim – djeci.

Zbog limitiranog broja sjedišta u gledalištu, programu će prisustvovati samo djeca, novinari i košarkaši, ali će mediji snimiti i prikazati ovo zanimljivo događanje.

Izvor:piramidasunca.ba