Novosti

NAJBOLJI BH. KOŠARKAŠ JUSUF NURKIĆ PONOVO U BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

Najbolji bh. košarkaš i naša NBA zvijezda Jusuf Nurkić po treći put u kratkom vremenu je boravio u Bosanskoj dolini piramida. Ovoga puta u Visoko je stigao sa prijateljima, a Jusufa smo sreli u Kompleksu Ravne u društvu dr. Semira Osmanagića.  Po dolasku Nurkić i prijatelji su posjetili Muzej Fondacije, a nakon toga i Prahistorijski kompleks tunele Ravne, kao i park “Ravne 2”. Nakon posjeta popularni Juka nam je otkrio i šta je to što ga privlači u Bosansku dolinu piramida.

– Sve ovo što dr. Osmanagić radi za našu zemlju je fascinantno u svakom pogledu, a onda kada dođete prvi put, pa vam se sve to svidi, pa naredni put na turnir koji je organizovan za djecu bez roditelja, i evo i treći put, treći put sam došao zbog sebe. Osjećaj je fascinantan poslije obilaska tunela, poslije ove energije, kao čovjek imam super balans u svim elementima svog tijela, energija je drugačija i drago mi je što je ova pozitivna priča u našoj zemlji. Na neki način ovo je više nego državni projekat, mora da bude državni projekat i da država stane iza svega ovoga. – kazao nam je Jusuf.

I prilikom prve posjete naglasio je kako ima namjeru u Visoko dovesti i neke suigrače i kolege iz NBA lige.

– U budućnosti imam namjeru i dalje dolaziti, međutim još uvijek traje ova pandemija, ljudi još uvijek umiru, na neke stvari ne možemo da utičemo, ali ni ovo neće trajati zauvijek, nadamo se uskoro nekom normalnijem životu, a naredne godine očekujem i da će neki moji suigrači i košarkaši zajedno sa mnom doći ovamo. – otkrio nam je Jusuf Nurkić.

Izvor:piramidasunca.ba