Novosti

MIODRAG I MILJANA: MIR I LJUBAV U BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

Miodrag i Miljana Ristić iz Kristianstada, Švedska, dolaze u posjet Bosanskoj dolini piramida u Visokom četiri puta godišnje u protekle dvije godine, a odnedavno sa sobom dovode i turiste iz Švedske želeći da im približe istraživanja u Visokom te da ih upoznaju s ljepotama BiH.

Miodrag je na svojoj koži osjetio blagodati boravka u Prahistorijskim podzemnim labirintima Ravne. Naime, prije 14 godina, preživio je pad koji je za posljedicu imao prijelom kičme te je od tada živio u bolovima.

–          Moji bolovi nestaju u tunelima i uveren sam da su tuneli Ravne nekada bili podzemna banjska lečilišta za sve bolesti – napisao nam je Miodrag.

Njegova supruga Miljana uspješno promovira bosanske piramide u Švedskoj, a svaki susret s osobljem i vodičima Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” ovaj bračni par doživljava kao susret s dragim prijateljima.

–          Presretni smo što smo u Visokom naišli na dobre ljude i naše nove prijatelje koje smo stekli za protekle četiri godine. Prvi susret s vodičima koji su nas lepo prihvatili i razmenili pozitivne energije s nama nam je mnogo značio. Prošle godine u septembru smo počeli dovoditi grupe iz Švedske, a ove godine imaćemo jednu grupu u junu i jednu u septembru – objasnio je Miodrag.

 Ovaj bračni par je iskreno zahvalan svima koji njihov boravak u Visokom čine ljepšim i ugodnim.

–          Želimo se zahvaliti svima što su nam prijatno izašli u susret i omogućili da širimo pozitivnu energiju i ljubav: hotelu s predivnom uslugom i osobljem,  restoranima koji nam nude sve najlepše domaće specijalitete, taxistima koji nas prevoze gde god želimo, vodičima što su ljubazni i nasmejani i hoće da nam ugode koliko mogu. Takođe, istaknuo bih i lepo druženje s ljudima koji dolaze iz celog sveta – napisao je Miodrag u emailu upućenom Fondaciji.

I zaključuje: Ljubav i Mir, to nam treba. Nadamo se da ima još ljudi koji misle kao mi i trudićemo se da nastavimo putovanja  i druženja s vama u Visokom i svim ljudima dobre volje i namjere.

Izvor: piramidasunca.ba