Novosti

MALIŠANI IZ VRTIĆA „ABAKUS“ UŽIVALI U SADRŽAJIMA KOMPLEKSA RAVNE

Naši najmlađi sugrađani, djeca iz vrtića i škola širom BiH, u proteklom periodu su postali redovni gosti destinacija u Bosanskoj dolini piramida, a posebno Arheološko-turističkog parka „Ravne 2“, koji nudi mnoštvo zabavnih, ali i edukativnih sadržaja za najmlađe.

Ovoga puta ugostili smo mališane iz vrtića sa jaslicama i produženim boravkom Abakus, a nakon obilaska tunela Ravne, te prekrasno provedenog vremena u parku „Ravne 2“, i sami su opisali svoju avanturu.

„Današnju uzbudljivu avanturu smo ispunili smijehom, suncem, istraživanjem, igrom i drugarstvom.  Veseli drugari vrtićkih grupa i produženog boravka su bili su jako nestrpljivi u iščekivanju onoga što ih je čekalo na planiranoj destinaciji.  Po samom dolasku defile naših drugara je privlačio pažnju brojnih prolaznika, od kojih smo dobili brojne pohvale i komplimente. Dan je bio ispunjen raznim zanimljivim aktivnostima uz mnoštvo zabavnih sadržaja koji su prilagođeni svim uzrastima. Drugari nisu krili oduševljenje i zadovoljstvo, te su nastojali iskoristiti brojne ponuđene sadržaje i zabaviti se. Arheološko-turistički park “Ravne 2” ponudio nam je izobilje interesantnih informacija iz svijeta prošlosti, energije, duhovnosti, ekologije i umjetnosti, a sve uz pomoć zabavnog turističkog vodića koji je našu posjetu učinio zabavnom i uzbudljivom. Šetali smo pješačkim stazama kroz šumovite brežuljke i uživali u prirodi. Nakon uzbudljive posjete tunelu Ravne, te Magične šume gdje smo naučili kako trebamo čuvati i voljeti prirodu, posjetili smo i njihovo igralište.  Izgubljenu energiju smo povratili odmorom u velikom šadrvanu i ukusnim pitama.“ – opisali su svoje iskustvo posjete Kompleksu Ravne iz Abakusa.

Izvor:piramidasunca.ba