Novosti

LUCA VALLINI PONOVO KAO VOLONTER U BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

Francuz Luca Vallini je već treći put gost Bosanske doline piramida. Nakon prvog turističkog dolaska, uslijedio je dolazak u volontersku akciju, a nakon godinu dana pauze, ponovo je u Visokom. S Lucom smo pričali o razlozima njegovih dolazaka, ali i impresijama koje nosi iz naše zemlje.

– Treći put se vraćam ovamo, a drugi put kao volonter. Odlučio sam i ove godine da dođem, da pomognem arheološka istraživanja, da radim u tunelima, ali i pomognem svojim iskustvom volonterima iz cijelog svijeta koji dolaze ovamo, da shvate ovu priču, pošto sam već ranije boravio ovdje i mnogo toga vidio i naučio. – kaže Luca.

Luca živi u blizini St. Tropeza u Francuskoj, pa iako smo usred ljeta, a znamo kakvo mjesto je St. Tropez, on je ipak odlučio da neko vrijeme provede u Bosanskoj dolini piramida, ali i u obilasku cijelog Balkana.

– Trebala mi je sloboda, da živim malo opuštenije i došao sam ponovo ovamo, u Bosansku dolinu piramida, na Balkan, a namjera mi je i tokom narednih mjeseci da više vremena provodim u ovim krajevima. U principu sve me ovdje impresioniralo, cijela ova priča, a svako ko dođe ovamo treba sebi dati malo vremena da shvati ovu priču. Sve je povezano, ljudi koji dolaze ovamo, piramide, tuneli, kompletan projekat. – ispričao nam je Luca Vallini.

Na kraju je kazao da svakako ima namjeru i u budućnosti da se vraća, jer je, kako nam je otkrio, vezan za projekat istraživanja prvih europskih piramida i gaji neku vrstu ljubavi prema cjelokupnom projektu.

Izvor:piramidasunca.ba