Novosti

ISTRAŽIVANJE BOSANSKE DOLINE PIRAMIDA U NAŠU ZEMLJU VRAĆA BOSANCE KOJI SU JE DAVNO NAPUSTILI

Projekat istraživanja Bosanske doline piramida pored gostiju iz cijelog svijeta privlači veliku pažnju i Bosanaca i Hercegovaca koji su davno napustili našu zemlju. Zahvaljujući ovom projektu oni se ovamo vraćaju, a neki se odluče i na povratak u zemlju iz koje su otišli prije dvadeset i više godina. Asmir Žunić je porijeklom iz Doboja, ima 38 godina i 1992.godine je otišao za Njemačku, a odatle 1998.godine u Ameriku, tačnije na Floridu. Već pet sedmica je ponovo u rodnoj BiH, a kako nam kaže, kupio je kartu u jednom smjeru, pa možda i ostane u svojoj zemlji.

–  Projekat istraživanja Bosanske doline piramida pratim od samog početka, od sada već daleke 2006.godine, a do prvih informacija tada sam došao preko medija. Ovo mi je prvi dolazak, imao sam i ranije želju da dođem, ali evo ispunila mi se tek ove godine. Tu sam već pet sedmica, dio sam volonterske akcije, ali sam ovo vrijeme iskoristio i za obilazak svih lokacija u Bosanskoj dolini piramida. – kaže Asmir.

Od svih lokacija njemu je najinteresantnija Bosanska piramida Mjeseca.

–  Ono što je do sada otkriveno, posebno na vrhu Bosanske piramide Mjeseca je fascinantno, kao i energija koju je moguće osjetiti. Što se tiče volontiranja i rada nije teško, fina je ekipa na okupu, bude i smijeha, zezanja, ali se i mnogo toga uradi. Posebno mi je važno što sam dio ovog historijskog projekta i što sam direktni učesnik istraživanja i otkrića. – rekao nam je Asmir.

Na kraju je kazao i kako sve više naših ljudi koji žive u Americi, ali i samih Amerikanaca, znaju za ovaj projekat, a tome su doprinijele i televizijske emisije, ali posebno posjete Novaka Đokovića.

Izvor:piramidasunca.ba