Novosti

I VOLONTERI IZ TURSKE ANGAŽOVANI NA RADOVIMA U TUNELIMA „RAVNE 3“

I proteklih godina u sklopu volonterske akcije u Bosansku dolinu piramida su dolazili volonteri iz Turske, a ovih dana na tunelima „Ravne „3 angažovano je njih četvero. Zatekli smo ih na pauzi za ručak, a među njima, kao njihov glasnogovornik, predstavila nam se Ruveyda Havva Dogdu.

– Ovamo stižem iz Karabuka, mjesta u blizini Ankare, a već tri godine živim i studiram u Sarajevu. Tražila sam neki volonterski angažman, neki projekat u kojem bih učestvovala, vidjela sam ovaj projekat, aplicirala, izabrana sam za dolazak ovamo i preko Udruženja „Mladi volonteri“ evo me već nekoliko dana u Bosanskoj dolini piramida. – priča nam Ruveyda.

U Visokom kao volonterka ostaje dva mjeseca, a impresije i očekivanja koja je imala su pozitivni.

– Zaista je sve pozitivno. Kada sam imala intervju za dolazak na volonterski projekat, pitali su me zbog čega želim ići i volontirati u Bosni i Hercegovini, a ja sam kazala da želim doći ovamo i zbog piramida za koje sam čula. Inače, studiram psihologiju, pa sam imala priliku da se upoznam s Bosnom i Hercegovinom, pošto ovdje i boravim, i moram vam reći da je zemlja predivna, ljudi su sjajni, i posebno me impresionira sve ono kroz šta su prošli prije nešto više od dvadeset godina, a s druge strane zadržali su u sebi pozitivnost i spremnost da pomognu drugim ljudima. – kazala nam je Ruveyda koja zajedno sa još troje kolega volontira u tunelima „Ravne 3“.

Izvor:piramidasunca.ba