Novosti

GOSTI IZ CIJELE REGIJE I EUROPE POSJEĆUJU BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA

Pored brojnih događaja u proteklih nešto više od mjesec dana, lokacije u Bosanskoj dolini piramida privlače i brojne goste, kako iz svih zemalja regiona, tako i iz drugih dijelova Europe. Vikendom su i najveće posjete, organizovane, ali i individualne, a ove subote smo na ulazima u tunele Ravne zatekli posjetioce iz Slovačke, Češke, Njemačke, Švedske, brojnu bh. dijasporu, kao i goste iz nekih azijskih zemalja. Većina njih dijeli isto mišljenje – jedva se dočekali da dođu u posjet Bosanskoj dolini piramida, jer prethodnih godina to nije bilo moguće, a uveliko ih je privukla i najveća svjetska, sportska zvijezda, Novak Đoković.

– Čuli smo za piramide, za tunele, za sve ljepote koje ovdje imate, mnogo se u posljednje vrijeme na ovu temu pričali i u našim medijima, međutim nakon što smo vidjeli Noleta koliko puta je došao ovamo, čuli njegove fantastične izjave i impresije, odlučili smo se doći u posjet, i nimalo se nismo pokajali. – kazali su nam Nikola i Tanja, koji su u Visoko stigli iz Beograda.

Grupe gostiju se smjenjuju u tunelima Ravne, dok neumorni vodiči Fondacije formiraju grupe i uvode ih u misteriozne tunele. Nakon prošle, koja je u svim segmentima bila rekorda, i ova sezona će oboriti brojne rekorde, a ono što raduje jeste dolazak gostiju iz cijelog svijeta, koji napokon slobodno putuju i mogu da dođu u mjesto najvećih piramida na svijetu.

Izvor:piramidasunca.ba