Novosti

DR. OSMANAGIĆ PRIMIO KOŠARKAŠE “MLADOSTI” IZ ZEMUNA

Igrači i stručni štab Košarkaškog kluba ‘Mladost’ iz Zemuna posjetili su 5. marta 2021. kompleks Ravne u Visokom. U pratnji službenih vodiča Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ obišli su praistorijski Podzemni labirint Ravne. Prije ulaska su se malo nećkali ne znajući visinu tunela, ali su dobili odgovor ‘ako je mogao Vlade Divac proći tunelima, onda mogu i oni’. Tri strana igrača iz Senegala, Nigerije i Francuske pokazali su veliki interes za objašnjenja ovog arheološkog podzemnog čuda.

Nakon toga, košarkaši su posjetili prelijepi park ‘Ravne 2’ i susreli se sa direktorom Fondacije Dr Semirom Osmanagićem. On ih je upoznao s hronologijom istraživanja piramida, tunela i izgradnje parka. Govorio je i o svojoj kratkoj košarkaškoj karijeri u KK ‘Bosna’ iz Sarajeva iz doba kada je ovaj klub bio prvak Evrope, ali i o zlatnim jugoslovenskim generacijama košarkaša.

Košarkaški klub “Mladost” Zemun se takmiči u Prvoj ligi Srbije, ali i sa dosta uspjeha nastupaju u ABA 2 regionalnoj košarkaškoj ligi. Upravo ih je takmičenje u ABA 2 ligi i dovelo u Sarajevo gdje ih očekuje meč protiv ekipe MTZ iz Skoplja.

Izvor:piramidasunca.ba