Novosti

DR. OSMANAGIĆ GOST EMISIJE „SARAJEVSKO JUTRO“

U utorak 23.februara dr. Semir Osmanagić je bio gost TV SA u informativno revijalnoj emisiji „Sarajevsko jutro“. Povod za gostovanje su bile dvije vrijedne nagrade za Fondaciju i dr. Osmanagića, prva za Ličnost godine „Dnevnog avaza“, a druga nagrada „Sloboda“ Međunarodnog centra za mir Sarajevo.

– Nagrade gode egu, ali ih nisam prihvatio zbog ega. Kada imate intelektualca i kada vidite da većina dijeli njegovo mišljenje, onda nešto nije uredu. Proglašenje od najtiražnijeg lista u BiH za najpozitivniju ličnost u BiH u protekloj godini, kao i nagradu najstarije nevladine organizacije u našoj zemlji, koja govori o ljudskim pravima i slobodama, te nagrade sam rado prihvatio. – kazao je dr. Osmanagić.

Dr. Osmanagić se osvrnuo i na protekli godinu, koja je bila katastrofalna za turizam širom svijeta.

– Sami izgrađujemo svoj svijet. Mi smo prošle godine kada je turizam u cijelom svijetu zabilježio pad od 80% imali rast od 80%. 85.000 ljudi je prošlo kroz naše lokacije, naši vodiči su ih vodili i niko nije dobio ovu zaraznu bolest. Imamo jedan otočić zdravlja i stoga uvijek upućujem poziv – jačajmo imunitet. Onaj ko ima jak imunitet taj virus neće osjetiti. Imamo brojne aktivnosti, sunčanje i uzimanje vitamina D u našem prekrasnom parku, ulaske u tunele Ravne gdje čistimo naš organizam negativnim jonima, tu je naša borova šuma, divna izvorska voda i to su naši recepti da živimo zdravo i kvalitetno. – rekao je dr. Osmanagić.

Na kraju je ponovo uputio poziv svima za dolazak u Bosansku dolinu piramida.

– Naš projekat je kombinacija arheologije, nauke, energetskog, duhovnog i ljekovitog aspekta, a sa parkom „Ravne 2“ dobili smo i kulturni program, meditacije, nutricionizam, zdrav način života i to je formula koju imamo u Visokom – drugačiji, zdrav način života. – istaknuo je dr. Osmanagić.

Izvor:piramidasunca.ba