Novosti

Đoković će danas ponovo posjetiti Visoko i kompletirati trodnevni boravak u BiH

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković danas će završiti svoj trodnevni boravak u Bosni i Hercegovini. Nakon prespavane noći na Trebeviću, srbijanski teniser će ponovo posjetiti Visoko, a onda će napustiti našu državu, saznaje portal Klix.ba.

Đoković je jutros već tradicionalno iskoristio priliku za šetnju s psom uživajući u svježem zraku na Trebeviću, odakle će krenuti u novu posjetu u Visokom gdje je boravio i tokom jučerašnjeg dana.

Inače, Đokoviću je ovo četvrti dolazak u glavni grad BiH. Prvi put je bio u Sarajevu u junu prošle godine s roditeljima, nekoliko dana nakon što je prebolio koronavirus, a drugi put došao je u oktobru prošle godine sa suprugom i to nakon poraza u finalu Roland Garrosa od Rafaela Nadala.

Treći put Đoković je u Sarajevo došao na početku maja ove godine, a svaki put povod za dolazak u našu državu bio je obilazak Arheološkog parka Ravne 2 u Visokom, gdje se, kako sam ističe, osjeća preporođeno.

Đoković je ovaj put u Sarajevu, u hotelu Pino Nature na Trebeviću, boravio bez supruge Jelene, a s njim su djeca Stefan i Tara.

U Sarajevo je stigao nakon nedavnog poraza u finalu US Opena od Daniila Medvedeva, a još uvijek nije poznato koje turnire planira igrati do kraja ove kalendarske godine.

Izvor: RTV Visoko/Klix.ba