Novosti

DELEGACIJA IZ SRBIJE POSJETILA BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA

U posjeti Bosanskoj dolini piramida u utorak 22.februara 2022.godine je boravila delegacija iz Srbije koja u našoj zemlji boravi zbog projekata Europske unije koji su vezani za saradnju između dvije zemlje. Posjet našoj zemlji su iskoristili i da dođu do Visokog te obiđu Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, kao i park „Ravne 2“, a domaćin im je bio dr. Semir Osmanagić, koji je održao i kratko predavanje u Muzeju Fondacije, a nakon toga zajedno sa delegacijom obišao i znamenitosti i zanimljivosti u Kompleksu Ravne.

O projektu istraživanja smo mnogo toga do sada čuli i vidjeli, a ovaj dolazak u Bosnu i Hercegovinu je bio idealna prilika i da se na licu mjesta uvjerimo u ono o čemu smo slušali, a mnogo ljudi iz naše zemlje, posebno u posljednje dvije godine je bilo ovdje, pa je i to bila jedna od pozivnica za dolazak. Oduševljeni smo viđenim i svakako da ćemo pozitivne utiske iz Bosanske doline piramida prenijeti i ljudima u našoj zemlji. – kazali su nam gosti iz Srbije.

Naglasili su i kako je interes za projektom i prvim europskim piramidama dodatno „podgrijao“ i njihov sunarodnjak Novak Đoković koji je redovan gost Bosanske doline piramida i jedan od najbolji ambasadora projekta.

Izvor:piramidasunca.ba