Novosti

ČIST ZRAK, VELIKA KONCENTRACIJA NEGATIVNIH JONA I POZITIVNA ENERGIJA TUNELA RAVNE ZA SPAS U DANIMA REKORDNOG ZAGAĐENJA

Već godinama svjedočimo ogromnom zagađenju zraka, koje se najviše osjeti tokom zimskih mjeseci, a ova pojava posebno je prisutna na području Visokog i Srednje Bosne. Takav slučaj je i prethodnih dana i sedmica, a zagađenje zraka je nadmašilo rekordne brojke.

Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, sa svojim brojnim beneficijama i svojstvima koja su potvrđena tokom svih ovih godina istraživanja i analiziranja, spas su za sve one koji vode računa o svom zdravlju, a posebno o bijegu iz gradske sredine tokom dana kada zagađenje biva i najviše.

Mjerenja negativnih jona, kao i ostalih specifičnosti u tunelima Ravne su svakodnevna, a brojke su zaista nevjerovatne i govore o ogromnoj količini, koja u zimskim mjesecima premašuje brojku od 20.000 negativnih jona po cm3. Tako je bilo i prethodnih dana, a vrijedni uposlenici Fondacije nisu se zadržali samo u Kompleksu Ravne i tunelima Ravne, već su mjerenja urađena i u gradskim sredinama Visokog i Sarajeva, kao i na našim olimpijskim planinama, Igmanu i Bjelašnici.

Rezultati mjerenja u gradskim sredina Visokog i Sarajeva iznosili su svega oko 100 negativnih jona po cm3, dok je razina negativnih jona na planinama bila znatno veća, pa su tako proteklog vikenda izmjerene razine od 750 negativnih jona na Bjelašnici, te 1200 negativnih jona po cm3 na Igmanu. Mjerenja u tunelima Ravne donijela su brojke od 20.000 do 23.000 negativnih jona po cm3, što je ponovo za preko 20 puta veća koncentracija, u odnosu na naše planine.

Ova mjerenja u danima kada je rekordna zagađenost najbolji su poziv svima koji se nalaze u zagađenim gradskim sredinama za dolazak u tunele Ravne, te oporavak organizma na čistom zraku, prepunom negativnih jona, koji imaju brojne utjecaje na naše zdravlje.

Izvor: piramidasunca.ba