Novosti

BROJNE POSJETIOCE PARKA „RAVNE 2“ ZABAVLJALI ČLANOVI ANSAMBLA „CRVEN FESIĆ“

Veliki broj Visočana, ali i brojni gosti iz drugih bh.gradova, iskoristili su još jedan predivan proljetni dan i u subotu 30.marta proveli ugodne trenutke u parku „Ravne 2“. U parku smo sreli posjetioce koji su već redovni gosti i uživaju u svim čarima ovog prelijepog parka, ali bilo je i onih kojima je ovo bio prvi dolazak.

– Iako smo iz Visokog i tu živimo cijeli svoj život, ovo nam je bio prvi dolazak, što svakako nije podatak kojim bismo se mogle pohvaliti. Ipak, ono što smo vidjele danas sigurno će nas ovamo vraćati sve češće. Obišle smo tunele, a onda prošetale i ovim divnim parkom, kojeg se sjećamo iz nekog ranijeg vremena, kada je ovdje kompletnom dužinom i širinom bio potok i močvara. Svaka čast dr. Osmanagiću i svima koji rade s njim na svemu ovome što je uspio da napravi, ali i što sjajno održava. – kazale su nam Mira i Šemsa, koje smo sreli u parku „Ravne 2“.

Prirodno okruženje, čist zrak, kao i brojni sadržaji, ali i pozitivna energija, doveli su u park „Ravne 2“ članove Folklornog ansambla „Crven fesić“ iz Visokog, koji se pripremaju za predstojeći nastup u Njemačkoj.

– Predivno vrijeme, kao i sjajnu binu, te okruženje i pozitivnu energiju odlučili smo potražiti upravo ovdje u parku „Ravne 2“. Naš ansambl broji 150 članova, a danas nas je ovdje pedesetak. Odlučili smo se upravo ovdje obaviti pripreme pred nastup koji nas očekuje u njemačkom Dortmundu. Predivno je, a i mi smo u park „Ravne 2“ donijeli prelijep spoj prirode, druženja, muzike i plesa. – kazala nam je Lejla Sarač iz Folklornog ansambla „Crven fesić“.

I dok su jedni vježbali, pjevali i plesali, drugi posjetioci su sa strane uživali u njihovom performansu, a svi zajedno nose prelijepe trenutke iz najljepšeg parka na jugu Evrope.

Izvor: piramidasunca.ba