Novosti

BRITANAC LEWIS NICOL STIGAO NA DVOMJESEČNO VOLONTIRANJE U BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA

Ovogodišnja volonterska akcija u Visoko je dovela i dvadesetjednogodišnjeg Lewisa Nicola iz Velike Britanije. Ovaj mladić je imao namjeru cijelu volontersku sezonu provesti u Visokom i našoj zemlji, ali zbog nekih privatnih razloga uspio je doći na „samo“ dva mjeseca volontiranja.

–  Dolazim iz Britanije, a za projekat sam saznao preko dokumentarnih filmova i video priloga, kao i za dr. Osmanagića. Sve to me interesovalo i kako sam istraživao i sve više gledao, tako sam imao sve veću želju da dođem. Plan je bio da dođem i ovdje provedem cijelu volontersku sezonu od juna, ali zbog nekih privatnih obaveza uspio sam doći u septembru i ostajem do kraja ove volonterske sezone. – priča nam Lewis.

Kaže kako je impresioniran svime što je vidio za ovo kratko vrijeme svog boravka, a preko prijatelja koji su doselili u Britaniju iz Srbije, znao je za našu zemlju, ali i druge zemlje Balkana, a posebno za gostoprimstvo naših ljudi, te sjajnu kuhinju.

–  Sve je očaravajuće, obilazim lokacije i uživam, ljudi koje sam sreo ovdje, ali i oni koje srećem tokom svog boravka su jako prijateljski raspoloženi. Očekivao sam malo teži posao i rad, rad od jutra do mraka, ali je sve dobro organizovano, tim je kao jedna mala porodica, tako da i rad nije nimalo težak. Nakon svega viđenog, a iako imam još mjesec i po dana da boravim ovdje, već sad sam siguran da ću ovamo dolaziti ponovo, a ono što sam čuo od prijatelja, o ljudima koji ovdje žive, o kuhinji i hrani, sve je bilo tačno. – ispričao nam je ovaj mladi Britanac.

Izvor:piramidasunca.ba