Novosti

Bosanska piramida Sunca: Broj aktivnosti i dalje ne jenjava

Iako je već polovina septembra, dakle ljetna sezona u AP “Bosanka piramida Sunca” se polako privodi kraju, broj aktivnosti i događaja iz društvenog i kulturnog života na toj lokaciji ne jenjava, kao što ne jenjava ni broj posjetilaca, kako onih iz našeg regiona tako i onih iz najudaljenijih krajeva svijeta.

Kada su u pitanju radovi u tunelima “Ravne”, svoj doprinos dali su volonteri koji su tu tokom cijele sezone, a tek se očekuje i participacija novih u ovome projektu.

O ovome i o ostalim planiranim aktivnostima, razgovarali smo sa programskom direktoricom Azrom Ohran Zubić, koja nam se najprije pohvalila uspješnom preteklom sezonom, ističući da svake godine sve veći broj posjetilaca odlučuje provesti ugodne momente na ovoj lokaciji  i iskoristiti potencijal koji ona pruža kada su u pitanju relaksacija i bijeg od svakodnevnice.

Potom je najavila aktivnosti planirane za naredni period. Naime, za subotu 18.9.2021., planirana je smotra folklora u organizaciji KUD “Visoko”. Međutim, najavljene vremenske neprilike bi ovaj događaj mogle premjestiti na neku drugu lokaciju, o kojoj će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Kako nam je pojasnila Ohran Zubić, najveća nagrada i satisfakcija članovima Fondacije je vidjeti veliki broj zadovoljnih posjetilaca, tako da će i zimski period provesti radno, nastojeći i iduće godine privući još veći broj posjetilaca i pružiti mnogo više interesantnih sadržaja.

Izvor: RTV Visoko