Novosti

BOSANSKA DOLINA PIRAMIDA U PRILOGU STRANICE „RIO – PRIČE SA PUTOVANJA“

Poznati putopisac i magistar ekonomije Robert Dacešin, koji vodi stranicu “RIO priče sa putovanja” napravio je video u kojem predstavlja, po njemu, pet najmisterioznijih mjesta u BiH. Inače, Robert je svjetski putnik, a tokom prošle i ove godine uspio je obići i brojne lokacije u našoj zemlji, dok njegove priče i priloge prate hiljade posjetilaca.

– Iako je prelijepa priroda, naše rijeke, vodopadi i planine, jedna od prvih asocijacija koje ljudi imaju kada je u pitanju Bosna i Hercegovina, u zemlji postoje i ona malo drugačija mjesta, koja ponekad nije lako objasniti. Stoga, u ovom videu donosim vam 5 po meni najmisterioznijih mjesta u čitavoj zemlji. Počev od pješćanih piramida u Foči, neobičnih kamenih kugli u Zavidovićima, Titovog bunkera u Konjicu i piramida u Visokom, svako mjesto, zaista je posebno na svoj način. Ali šta mislite koje je možda najmisterioznije mjesto koje postoji u zemlji? – najavio je svoj posljednji video Robert.

A među posebnim mjestima je i Bosanska dolina piramida.

– Na drugom mjestu ove liste nalaze se nevjerovatne piramide u Visokom. Otkako je 2005.godine pokrenuta priča o Bosanskoj dolini piramida i nekadašnjem postojanju kompleksa piramida na ovoj lokaciji, Visoko ne prestaje da privlači pažnju javnosti. Stotine hiljada turista do sada je posjetilo ovo mjesto, pa iako je javnost podijeljenja po pitanju autentičnosti ovog lokaliteta, svi se slažu da ovdje definitivno ima nečega neobičnog. Danas je Bosanska dolina piramida zaista uređen kompleks sa bogatim sadržajem i ponudom za sve turiste, kao i velikim brojem volontera i zaljubljenika u arheologiju koji dolaze ovdje kako bi učestvovali u istraživanjima i analizama. – kazao je Robert o Bosanskoj dolini piramida.

Kompletan prilog pogledajte na linku:

Izvor:piramidasunca.ba