Novosti

BOSANSKA DOLINA PIRAMIDA JE U PROTEKLE DVIJE GODINE POSTALA SPORTSKA OAZA

Regionalne i svjetske sportske zvijezde, najbolji sportista svijeta Novak Đoković i naš najbolji košarkaš Jusuf Nurkić, kao i druge sportske veličine, Bosansku dolinu piramida su u svijetu predstavile i kao omiljenu destinaciju za sve sportiste.

 Taj trend je nastavljen i tokom sezone koja je na izmaku, a pomenuti dvojac je u nekoliko navrata „svraćao“ do Visokog po pozitivnu energiju potrebnu za vrhunska sportska dostignuća. Nole je i ove godine svoje slobodno vrijeme kojeg je izuzetno malo, provodio i u Bosanskoj dolini piramida.

– Svaki put kad dođem doživim nešto novo, uživam, jer su ljudi gostoprimljivi, prijatni, prijateljski nastrojeni, trudim se da širim glas o Bosanskoj dolini piramida i o cijeloj misiji koju predvode Semir i Sabina, i ako mogu da donesem neki mali doprinos, meni je čast. – kazao je Novak Đoković u jedinoj ekskluzivnoj izjavi iz Visokog.

Jusuf Nurkić je ove godine prvi put posjetio bosanske piramide, a tokom godine se u tri navrata vraćao i zajedno sa Džananom Musom i Mirzom Teletovićem bio organizator i sjajnog događaja „NBA zvijezde za djecu“. – Hvala dr. Semiru i Novaku Đokoviću koji me prvi pozvao da dođem na piramide. Čovjek je iz susjedne zemlje zvao mene da dođem da ovo vidim, iako sam odavdje udaljen svega dva sata vožnje, i jedino mi je žao što nisam ranije došao. Ne bih volio da budem upadan, ali ovo je fascinantno, ništa slično nisam nigdje vidio, iako sam mnogo putovao. Volio bih da svi Bosanci i Hercegovci dođu i molim vas da dođete ovamo, jer je ovo nevjerovatan osjećaj i nezaboravno iskustvo. – kazao je popularni Juka nakon prve posjete, a obećao je kako u godinama pred nama u Visokom možemo očekivati i najveće NBA zvijezde.

Ove godine obradovale su nas i naše košarkašice, a predvodnica sjajne generacije, Marica Gajić, također je stigla u Bosansku dolinu piramida. – Nisam ranije nikada bila u Visokom, niti sam posjetila piramide, i sada vidim da je to skroz neka druga priča i neka druga dimenzija, tako da ću sa zadovoljstvom obići Visoko i piramide. – istaknula je simpatična Marica. I muška selekcija je na pravom putu, nizaju pobjede, a velike zasluge nosi i selektor Vedran Bosnić. – Utisci su zaista prekrasni. Ovo je mjesto stvarno puno, puno energije, prelijepo i svi oni koji nisu bili moraju doći ovdje, moraju da dožive sve ovo, jer ja riječima ne mogu da dočaram baš sve što sam vidio i osjetio danas. – kazao je Vedran tokom svog posjeta Kompleksu Ravne.

I nogometaši su pohodili Visoko, oni koji su ispisali historiju bh.nogometa, ali i neki stariji, iz vremena bivše Jugoslavije. – Kao patriota, kada sam prvi put čuo za sve ovo, bio sam sretan i ponosan, a sada sam još sretniji kada sam sve vidio, jer je ovo nevjerovatno fascinantna stvar i mislim da svi treba da budemo ponosni i sretni zbog ovog otkrića i svom svojom snagom pomoći da ovo postane svjetski brend, jer nemamo mnogo ovakvih stvari u našoj zemlji. – rekao je u izjavi popularni Vedad Ibišević, koji je bio gost Fondacije, kao i čuveni Radmilo Mihajlović koji se zahvalio dr. Osmanagiću na svemu što je uradio u srcu Bosne. Pored ovog dvojca gosti su nam bili i Fuad Muzurović, Elvir Bolić, Sergej Barbarez, proslavljeni nogometaši.

Košarkaši su začinili ovu sezonu, a Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Mirza Teletović, Vedran Bosnić, Marica Gajić, kao i brojne ekipe koje su učestvovale na turniru „NBA zvijezde za djecu“, kazali su kako će nam se vratiti ponovo.

Treneri i sportisti Olimpijskog komiteta BiH, džudistkinja Larisa Cerić, karate reprezentativci BiH, odbojkašice BiH i odbojkaši Srbije, rukometaši i brojni drugi sportisti, tokom cijele sezone su uživali u blagodatima Bosanske doline piramida. Sve pomenute očekujemo i u narednim sezonama i godinama, ali i brojne druge sportske zvijezde, a jedna od njih i najveća svjetska, Novak Đoković, ove godine je proglašen i Počasnim građaninom Visokog.

Izvor:piramidasunca.ba