Novosti

BORILAČKI SPEKTAKL U BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

Taekwondo kolektiv „Bosna“ iz Visokog ovog vikenda organizuje Međunarodno otvoreno prvenstvo u taekwondou „Pyramid Cup 2022“ Visoko, a ovaj interesantni događaj će biti održan u prekrasnom ambijentu parka „Ravne 2“ u Bosanskoj dolini piramida.

– Ovo je prvi put na našim prostorima, odnosno u našoj zemlji da jedno ovako veliko međunarodno takmičenje bude organizovano na otvorenom, tako da smo imali mnogo više organizacionih priprema nego obično, ali u subotu nas sigurno očekuje spektakl, od borbi takmičara u svim kategorijama, do sjajnog nastupa našeg Demo tima, koji će predstaviti brojne vještine. – kazao nam je Edin Kajević, direktor TKD „Bosna“ Visoko i svjetski, te Ginisov rekorder.

Za ovu priliku platforme u parku „Ravne 2“ će biti pretvorene u borilišta, a očekuje se preko 400 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i zemalja regije. Uz takmičarski i revijalni dio, učesnici će u organizaciji Fondacije imati priliku da obiđu Kompleks Ravne, tačnije Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, kao i park „Ravne 2“, te da saznaju zbog čega su ove lokacije među najposjećenijim i najatraktivnijim u našoj zemlji.

– Park „Ravne 2“ je kroz protekle tri godine postao i sportska oaza, posjećuju nas najuspješniji sportisti današnjice, uskoro će park postati bogatiji i za dva moderna teniska terena, u Kompleksu Ravne imamo i basket igralište, tako da na ovaj način širimo i našu ponudu za sportiste, koje u narednim godinama očekujemo i na pripremama u našoj dolini piramida. Ovog puta park će biti pretvoren u jedno veliko borilište, a pored takmičenja svi naši gosti koji dođu u subotu i posjete park „Ravne 2“ u koji je ulaz besplatan, moći će uživati i u drugim interesantnim sadržajima koje smo pripremili. – kazao nam je osnivač Fondacije, dr. Semir Osmanagić.

„Pyramid Cup 2022“ će biti održan u subotu 21.maja, takmičenja počinju od 9:00 sati, a svečano otvorenje je u 12:00 sati, u Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“.

Izvor:piramidasunca.ba